Psycholoog Amsterdam-Oost

psycholoogamsterdam-oost

Nick Heising

De rode draad in mijn behandeling is je begeleiden naar meer inzicht in de problemen en het aanreiken van praktisch ‘handvaten’ om problemen aan te pakken en je te ontwikkelen naar meer balans in het leven.

Ik heb een brede therapeutische achtergrond, van analytische therapie, gedragstherapie, feeling therapie, gestalt, relatietherapie, outplacement en inzichtgevende therapie.

Ik heb jaren bij Defensie gewerkt als psycholoog/ therapeut. Ik heb als therapeut bij de Riagg gewerkt, een eigen praktijk gehad als eerstelijnspsycholoog, een praktijk gehad als loopbaan adviseur.

Na het therapeutisch werk heb ik ook een tijd lang trainingen gegeven en ontwikkeld. Trainingen die vooral tot doel hadden de deelnemers te laten zien wat hun eigen kwaliteiten waren en hoe ze hun leven stuurden, je creëert je eigen leven, hoe doe je dat en wat zijn de instrumenten om dit bewust te doen.

Leef en voedingspatroon

We kunnen ook kijken naar fysieke aspecten zoals voeding en levensstijl. De manier waarop zal per persoon en probleem verschillen.

De laatste 25 jaar heb me steeds meer onderzocht wat de verbinding is tussen lichaam en geest en hoe het een het ander beinvloed en soms bepaald. Veel psychische klachten hebben verbinding met organen en/ of fysieke conditie.

Een verzwakt immuunsysteem heeft duidelijke verbinding met overspannenheid en burnout. Daardoor is er bij gekomen dat ik (mits je daarvoor openstaat) ook kijk naar het leef en voedingspatroon. Veel klachten leiden tot een bepaald leef- en eetgedrag( bijv veel zoet eten bij depressie) wat de klachten ook weer instand houdt of verergert.

Verandering in dit gedrag leidt vaak tot opzienbare snelle veranderingen.

Allerlei klachten

Ik kan werken met iedereen die klachten heeft en bereid is deze te onderzoeken.
Denk aan klachten, als angsten, fobieen, depressie, overspannenheid, stress, oververmoeid, ME, burnout, relatie problemen, seksuele problemen, maar natuurlijk ook overgewicht, gezondheid verbetering, vermoeidheid.

Voor therapie, coaching en relatietherapie in Amsterdam-Oost.

Kernwoorden, veilig voelen, vertrouwenspersoon, gezien worden, oplossing, inzicht, balans.

Contact met Nick